Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării, în vizorul ANI: Aceasta nu ar fi declarat mai multe sume de bani

Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării, în vizorul ANI: Aceasta nu ar fi declarat mai multe sume de bani

Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a intrat în vizorul ANI, după ce se pare că aceasta nu ar fi declarat mai multe sume de bani.

Acum, averea Dorinei Danielescu este verificată pentru perioada în care a fost şef ANRP dar şi anterior, când a ocupat funcţia de procuror.  Verificările îl vizează şi pe fostul consilier al şefului ANRP, Lucian Păun.

Dorina Danielescu a fost avansată în grad de colonel de către ministrul Apărării, asta deşi nu a făcut niciun stagiu militar. De asemenea, ea a fost cea care a cerut CSM transferul la secţia Parchetelor Militare. Apoi, în data de 13 iulie, MApN a solicitat CSM încetarea detaşării de la Ministerul Apărării a procuroarei Dorina Danielescu pentru a fi transferată în cadrul structurilor militare ale Ministerului Public, iar apoi detaşată tot la Apărare.    

Dorina Danielescu a fost procuror-şef la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Ploieşti şi, ulterior, în perioada martie-mai 2010, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Însă din octombrie 2011 a ajuns la şefia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat. Aceasta nu a putut justifica o sumă care depăşea 150,000 de euro, venituri realizate în perioada în care a fost preşedintele ANRP, director adjunct la INA şi director în cadrul APIA.

Iată că istoria se repetă şi în cazul Danielescu, care trebuie să dea socoteală la ANI pentru averea sa.

Danielescu a rămas la  ANRP până pe 23 mai 2012 când a fost retrasă de la conducere de către Victor Ponta, care a dat o decizie în acest sens.

Din 8 iunie, procuroarea Danielescu îndeplineşte funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Deşi nu a făcut stagiu militar, ea a fost avansată la gradul de colonel de către ministrul Apărării.

În data de 13 iulie, MApN a solicitat CSM încetarea detaşării de la Ministerul Apărării a procuroarei Dorina Danielescu pentru a fi transferată în cadrul structurilor militare ale Ministerului Public, iar apoi detaşată tot la Apărare.

Dorina Danielescu, în vizorul ANI

Embed: " />