Dosarele foștilor miniștri Andronescu și Athanasiu, redeschise de ÎCCJ (VIDEO)

Dosarele foștilor miniștri Andronescu și Athanasiu, redeschise de ÎCCJ (VIDEO)
Foto: romaniatv.net

Magistrații ÎCCJ au decis redeschiderea dosarelor foștilor miniștri ai Educației, Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu, informează B1 TV.

Este vorba despre un dosar în care sunt vizate infracțiuni de abuz în serviciu și achiziții publice în perioada în care erau miniștri.

Mai precis, dosarul conține informații despre un program de informatizare implementat din anul 2000.

Până în prezent, cei doi foști miniștri spuneau că dosarul a mai fost cercetat și închis de două ori, subliniind că sunt aceleași acuzații, niciun lucru nou.

În urmă cu câteva zile, DNA solicita redeschiderea urmăririi penale pe numele celor doi foşti miniştri. (Detalii AICI)

Dosarele a doi foști miniștri, redeschise de ÎCCJ

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)