Dosarul copilului ucis de câini, preluat de procurorii de la Parchetul General. Directorul ASPA, Răzvan Băncescu, adus la audieri de polițiști

Dosarul copilului ucis de câini, preluat de procurorii de la Parchetul General. Directorul ASPA, Răzvan Băncescu, adus la audieri de polițiști
Foto: Animalzoo.ro

UPDATE 16:41: Directorul Autoritatății pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a fost adus de polițiști la Parchetul General pentru a fi audiat în cazul copilului ucis de câini în apropierea Parcului Tei din Capitală.

Procurorii de la Parchetul General preiau dosarul copilului ucis de câinii maidanezi în Parcul Tei din București, având în vedere complexitatea cazului și impactul mediatic major.

Ancheta va fi continuată de Poliția Capitalei, însă coordonatorul anchetei nu va mai fi Parchetul General de pe lângă Tribunalul București.

Dosarul urmează să fie repartizat unui procuror de la Parchetul General, care va coordona mai departe căutările și probele adunate deja în acest caz.

„Prin rezoluţia din data de 4.09.2013, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus preluarea cauzei având ca obiect decesul minorului A. I. C. (în vârstă de 4 ani) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică”, se arată într-un comunicat al Parchetului general.

Polițiștii de la Omoruri s-au deplasat, miercuri, la adăpostul de câini din Pallady pentru a prelua cipurile câinilor găsiți la locul incidentului de luni. Potrivit primelor informații, câinii găsiți acolo nu au fost adoptați de niciun ONG, contrat informațiilor obținute de la directorul ASPA, Răzvan Băncescu, acesta urmând să fie audiat de procurori.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice