Dosarul Microsoft: Percheziții la baza sportivă a lui Pescariu și la locuințele lui Truică, Cocoș și Harnagea

Dosarul Microsoft: Percheziții la baza sportivă a lui Pescariu și la locuințele lui Truică, Cocoș și Harnagea

Percheziții de amploare au loc, joi dimineață, efectuate de procurorii DNA în dosarul Microsoft, în care nouă foști miniștri sunt acuzați de corupție. Descinderile au loc la locuințele oamenilor de afaceri Remus Truică, Dumitru Nicolae și Dorin Cocoș, dar și la Cătălin Harnagea, fost director SIE.

Perchezițiile DNA au loc și la baza sportivă a fostului sportiv Dinu Pescariu, dar și la firma lui Claudiu Florică.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că procurorii fac 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sedii de firme şi de fundaţii, dar şi la locuinţele unor persoane, în dosarul Microsoft, în care se fac cercetări pentru corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT.

În acest dosar, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis zilele trecute Camerei Deputaţilor şi Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi Valerian Vreme.

Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justiţiei, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a deschis o anchetă amplă de corupție în care sunt vizați mai mulți politicieni acuzați că au semnat contracte păguboase, șpagă prin off-shore-uri, mită în bani gheață sau bunuri.

Doi afaceriști cunoscuți sunt implicați în ancheta procurorilor DNA care investighează cea mai mare mită dată unor oficiali români.

Este vorba de o șpagă de 20 de milioane de dolari pentru un contract de licențe Microsoft pentru școlile din România.

DNA a anunțat, vineri, că a demarat cercetări în cazul a nouă foști miniștri, din perioada 2003-2010, ai Educației, Comunicațiilor, Finanțelor sau Secretariatului General al Guvernului.