Douăzeci şi două de persoane s-au intoxicat cu substanțe toxice într-o fabrică auto din Sibiu

Douăzeci şi două de persoane s-au intoxicat cu substanțe toxice într-o fabrică auto din Sibiu
Foto: business-point.ro

Nu mai puțin de 22 de persoane au ajuns joi la Spitalul Clinic Județean de Urgențe după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice în atelierele unei fabrici auto din Sibiu, informează Mediafax.

Fabrica în cauză este una producătoare de piese auto, ITM luând deja decizia de a închide provizoriu câteva secții.

În urma incidentului, 22 de persoane au fost luate de la o fabrică auto din Sibiu după ce li s-a făcut rău din cauza unor intoxicații, potrivit datelor oferite de Laurențiu Anastasiu, purtătorul de cuvând de la ISU Sibiu.

„În acest moment ştim că s-a solicitat intervenţie pentru preluarea a 22 de persoane care au suferit intoxicaţii, se pare cu substanţe toxice necunoscute, la o fabrică din Sibiu”, a declarat Laurenţiu Anastasiu.

Se va efectua o anchetă în cadrul fabricii pentru a se constata care a fost cauza intoxicării celor 22 de oameni, a precizat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc.

„Incidentul a avut loc în urma unei defecţiuni la o maşină de injectare mase plastice. Cel mai probabil, materialul injectabil a răspândit un fum dens, care a pătruns în hala alăturată, unde se lucra la montaje electronice”, a afirmat Szombatfalvi.

Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu a decis ca două ateliere din fabrică să fie închise până se va rezolva problema.