Dr. Flavia Groșan nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor, dar a primit un avertisment. Ce presupune acesta

Dr. Flavia Groșan nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor, dar a primit un avertisment. Ce presupune acesta
sura foto: Facebook

Flavia Groșan, medicul care a declarat că a vindecat peste 1.000 de români de COVID-19, folosind o schemă de tratament alternativă, nu va fi sancționată de Colegiul Medicilor. În schimb, a primit un avertisment.

Doctorul penumolog s-a întâlnit luni, 22 martie cu membrii Comisiei Etice a Colegiului Medicilor din Bihor. A fost întâmpinată de zeci de susținători, cărora le-a transmis faptul că discuțiile s-au desfășurat amiabil și că nu există cazul de sancțiuni.

Ce presupune avertismentul Colegiului Medicilor pentru Flavia Groșan

Astfel, Comisia de Etică a decis că pneumologul poate profesa în continuare, cu un avertisment: să nu mai facă declarații publice prin care să contrazică schemade tratament, aprobată de Guvern. În caz contrar, va fi sancționată de Comisia de Disciplină.

De asemenea, nu există plângeri de malpraxis cu privire la Flavia Groșan.

Cum arată schema de tratament a medicului Flavia Groșan

Medicul a dezvăluit o parte a tratamentului pe care-l administrează pacienților, în funcție de simptomatologie, de vârstă, respectivistoricul medical.

„În zece zile pacienții mei sunt OK, mai stau 4 zile în izolare, dupăcare își reiau activitatea. Sunt mii și mii de pacienți pe care i-am tratat. Știu 3 cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfectă. Claritromicina este vedeta, dar nu poate singură, are nevoie de adjuvant. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Unde este nevoie, un pic de hidrocortizon. COVID-ul este o răcealăzdravănă, mai fițoasăașa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament sănu-i dai voie săcoboare. Rolul schemei mele este antiinflamator sălimitez răspândirea COVID-ului. Eu așa am tratat COVID, în stilul ăsta”, a declarat pneumologul, joi seară, la Antena 3.