Dr. Virgil Musta avertizează: „Din toamnă, există acest risc” (VIDEO)

Dr. Virgil Musta avertizează: „Din toamnă, există acest risc (VIDEO)
Virgil Musta / Foto: captură Televiziunea Arad

Medicul infecționist Virgil Musta nu exclude scenariul potrivit căruia din toamnă, România s-ar putea confrunta din nou cu spitale sufocate de pacienți infectați cu SARS-COV-2.

„Eu am speranța că nu, deși există acest risc, din cauza numărului mic de persoane vaccinate. Ca să nu fim în situația aceasta, ar trebui ca 70% din populație să fie vaccinată sau să fi trecut prin boală”, a declarat Virgil Musta pentru B1 TV, sâmbătă dimineața.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Datele COVID-19 în România, la zi

Din punct de vedere epidemiologic, România trece prin cea mai bună perioadă, în contextul COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri, 2 iulie, 37 de noi infectări cu SARS-COV-2 și doar 67 de persoane internate în secțiile de terapie intensivă.

În perioada de vârf, la finalul anului trecut, GCS raporta mii de infectări zilnice și peste 1.300 de pacienți internați la ATI. În prezent, toate județele României sunt în scenariul verde, de mai multe săptămâni.

Numărul total al contaminărilor a ajuns la 1.080.860 , dintre care 1.045.351 persoane vindecate, iar cel al deceselor, la 33.898. Pe teritoriul României, 1.788 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 733 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.646 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 34 de persoane, potrivit celui mai recent comunicat al GCS.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)