Dr. Virgil Musta: „Restricțiile pot fi ridicate doar dacă ne vaccinăm repede și mult”

Dr. Virgil Musta: „Restricțiile pot fi ridicate doar dacă ne vaccinăm repede și mult
Foto: tion.ro

Medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai vocali medici din România în ultimul an, în contextul COVID, lansează un nou avertisment.

În opinia lui Virgil Musta, relaxarea anunțată pentru 1 iunie trebuie privită cu mare atenție. În cazul în care se va proceda greșit, riscul este uriaș, avertizează medicul.

„Când vorbim de relaxarea restricțiilor trebuie să avem în vedere un echilibru. Altfel, riscurile sunt uriașe. Iar restricțiile pot fi ridicate doar dacă vaccinăm repede și mult.

Aș spune că, momentam, am putea sta mai bine chiar la capitolul vaccinare. Nu e rău, dar nu e extraordinar. Iar dacă nu vaccinăm în continuare, situația poate deveni chiar dificilă”, a declarat Musta, potrivit Fanatik.

Florin Cîțu: „Nu există nicio scuză să nu ne vaccinăm!”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că încursul zilei de vineri, România va depăși pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19.

„Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în București. Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aș putea, m-aș mai vaccina o dată”,a declarat Cîțu.

Anterior, Cîțu afirmase că românii nu au nicio scuză să nu se vaccineze: „Guvernul a făcut un efort și avem doze disponibile pentru toată lumea, avem centre de vaccinare, din acest weekend ne putem vaccina și fără programare, doar cu buletinul. Deci e vaccin, avem centre de vaccinare, sunt deschise non-stop, se deschide și un maraton în acest weekend. Nu există nicio scuză să nu ne vaccinăm și să revenim la normalitate cât mai rapid”.