Dragoș Săvulescu a fost pus sub control judiciar în Grecia și nu poate părăsi țara (surse)

Dragoș Săvulescu a fost pus sub control judiciar în Grecia și nu poate părăsi țara (surse)
Foto: Facebook @ Dragos Savulescu

Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv de justiția din România la 5 ani și jumătate de închisoare de justiția, ar fi fost pus sub control judiciar în Grecia, astfel că nu poate părăsi statul elen până la judecarea cererii de predare către autoritățile române, conform surselor judiciare citate de G4Media.ro.

Dragoș Săvulescu ar fi fost pus sub control judiciar în Grecia

Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat definitiv la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor, în condițiile în care a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, care a prejudiciat statul român cu 114 milioane de euro.

Dragoș Săvulescu fugise în Italia, iar Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa în una cu suspendare. Practic, judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu trei ani din pedeapsă pe baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu o pedeapsă mai mică de trei ani, i-au comutat-o în una cu suspendare. Procurorul italian nu a făcut apel, astfel că decizia instanței napoletane a rămas definitivă.

Dragoș Săvulescu a fost reținut de poliția elenă luni, în Mykonos, într-o zonă frecventată adesea de oameni care au legături cu lumea interlopă. La acel moment, el se afla într-un bar, alături de niște prieteni.