Drobeta Turnu Severin: Castelul de apă nu are aviz de la ISU, deși este cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului

Drobeta Turnu Severin: Castelul de apă nu are aviz de la ISU, deși este cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului
Foto: adevarul.ro

Castelul de apă din Drobeta Turnu Severin, cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului, nu are aviz de la ISU.

De altfel, acesta a fost renovat în urmă cu trei ani, iar investiția s-a ridicat la un milion de euro. În urma acestui fapt, Castelul are o singură ușă de acces, potrivit digi24.ro.

„Nu s-a eliberat această autorizație întrucât s-a depistat că nu s-a respectat documentaţia tehnică la realizarea unor elemente de construcţie şi instalaţii cu rol de securitate la incendiu”, spune Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinți.

În schimb, Nicolae Paponie, city manager la primăria Severin, susține că „castelul a fost momentan închis datorită unor lucrări de întreținere curentă, curățenie şi refacerea unor zugrăveli şi a vopselei termospumante de la structura de rezistență a acoperișului pentru că e o vopsea care asigură protecţia la incendiu care are garanție trei ani. S-au scurs cei trei ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:24 - Elevii ruși vor face pregătire militară obligatorie începând din toamnă. Potrivit spionajului britanic, cursul va consta într-o „formare cu puşti de asalt şi grenade de mână”
09:22 - Atac cu drone asupra unei baze militare din Iran
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021