Drobeta Turnu Severin: Peste 500 de angajaţi ai RAAN au protestat, cerând bani Guvernului pentru funcţionarea companiei

Drobeta Turnu Severin: Peste 500 de angajaţi ai RAAN au protestat, cerând bani Guvernului pentru funcţionarea companiei

Peste 500 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au protestat miercuri în faţa sediului RAAN din municipiul Drobeta Turnu Severin, cerând Guvernului bani pentru funcționarea companiei.

Protestele au început  în jurul orei 8.00, în faţa sediului RAAN din municipiul Drobeta Turnu Severin, de unde oamenii au plecat în marș până în faţa Prefecturii Mehedinţi, pe o distanţă de aproximativ doi kilometri.

Potrivit Mediafax, protestatarii au venit cu pancarte în formă de cruce și cu mesaje precum „Ponta ai promis şi ne-ai închis!”, sau „Tudorele, Tudorele, cât mai vrei faci avere?”.

Subprefectul judeţului Mehedinţi, Felix Manta, a declarat, după ce sindicaliștii au fost chemați la sediul Prefecturii Mehedinţi, că i-a rugat pe aceștia să facă un memoriu pe care să-l trimită către Guvern şi către ministerul de resort în vederea soluţionării.

„A avut loc o întâlnire cu reprezentanţii RAAN, întâlnire în care aceştia şi-au expus problemele cu care se confruntă la nivelul întreprinderii şi probleme pe care eu, ca reprezentant al Prefecturii, i-am rugat să le scrie şi să le înainteze într-un memoriu pe care de urgenţă îl vom trimite către Guvern şi către ministerul de resort (n.r. – Ministerul Energiei), în vederea soluţionării cât mai grabnice a acestor probleme”, a spus aceasta.

Angajaţii RAAN cer acordarea sumelor de bani necesare funcţionării Regiei în perioada următoare, acordarea salariilor restante, preluarea întregii cantităţi de apă grea din stocurile de la Romag Prod la rezerva de stat şi asigurarea protecţiei sociale în cazul reorganizării.

Conform actelor normative aprobate de Guvern, RAAN ar urma să se închidă controlat, iar angajaţii ar urma să primească până la 24 de salarii medii pe economie.

RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013, având datorii de 680 de milioane de lei. În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe