Drumul E85 București – Urziceni este blocat din cauza condițiilor meteo. Două ambulanțe sunt blocate în coloana de mașini

Drumul E85 București - Urziceni este blocat din cauza condițiilor meteo. Două ambulanțe sunt blocate în coloana de mașini
Foto: politiarutiera.ro

Drumul E85 București – Urziceni este blocat la această oră din cauza zăpezii viscolite.

Cozile de mașini se întind pe circa 15 kilometri. Sute de mașini stau blocate de circa patru ore pe autostradă. În coloană sunt blocate și două ambulanțe chemate la intervenții.
Radu Paroș, managerul ambulanței Ialomița a declarat pentru Știrile B1 TV că ambulanțele sunt echipate. Una dintre mașini se întorcea de la București fără pacienți, iar în cealaltă, care se întorcea de la Afumați se află un pacient, dar starea lui nu este pusă în pericol.

Șoferii așteaptă intervenția mașinilor de deszăperize pentru curățarea carosabilului.

Momentan acționează un singur utilaj de deszăpezire, în vreme ce două echipaje de poliție dirijează traficul.

Potrivit comisarului Paul Ulieru, circulația a fost întreruptă din cauza unui tir care a derapat în în zona localităţii buzoiene Florica.

Mai multe situații dificile au fost semnalate miercuri în judeţul Buzău, din cauza căderilor abundente de zăpadă, informează Mediafax.

Trei tronsoane judeţene traficul a fost închis. Este vorba despre DJ 102H, sectorul cuprins între intersecţia cu DN2 E85 şi Amaru, DJ 102L, sectorul cuprins între Chiojdu şi limita cu judeţul Prahova şi DJ 203C – sectorul cuprins între Florica şi intersecţia cu DN2 (E85).

Conform primarului localităţii Breaza, jud. Buzău, Adrian Drugă, din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă maşina care transporta copiii la şcoală a rămas înzăpezită câteva zeci de minute, la fel şi autobuzul care ajunge în localitate. Autovehiculele au fost deblocate după intervenţia drumarilor.

Tot din cauza viscolului puternic, copiii din satul Bălţile, comuna CA Rosetti, nu au putut ajunge miercuri la şcoală, drumul care face legătura între cătunul în care locuiesc şi zona unde se află unitatea de învăţământ fiind blocat.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Buzău, profesorul Florina Stoian, din cauza zăpezii, directorul şcolii din localitatea Smeeni a cerut ca orele să fie scurtate pentru ca elevii să poată pleca acasă, pentru a nu exista riscul ca ei să rămână blocați în trafic.

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori abundente și viscol pentru 17 județe din sudul țării, inclusiv București, valabilă până joi la ora 18:00.

Vezi AICI mai multe detalii despre situația drumurilor din țară

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe