DSU: Incendiul de la Combinatul Chimic Azomureș a fost lichidat. A rezultat o victimă cu fractură, conștientă

DSU: Incendiul de la Combinatul Chimic Azomureș a fost lichidat. A rezultat o victimă cu fractură, conștientă
Pompierul din Argeș care a murit în timpul unei intervenții ar fi fost călcat de mașină. Sursa foto: DSU

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că incendiul izbucnit la coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac a Combinatului Chimic Azomureş a fost lichidat.

Incendiul de la Azomureș a fost lichidat

În urma incidentului a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conștientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.

O echipă de experți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență condusă de adjunctul inspectorului general al IGSU se va deplasa la Târgu Mureș în vederea evaluării tuturor aspectelor strâns legate de prevenirea unor astfel de situații de urgență.

În scopul prevenirii populației din zona limitrofă a operatorului economic a fost transmis un mesaj RO-ALERT, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.

Coloana de sinteză de la instalația de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenție.

De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanțe periculoase în atmosferă.

Totodată, în vederea optimizării misiunii de răspuns a fost crescută capacitatea operațională la subunitățile ISU, fiind prealertate și Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene limitrofe.

La locul evenimentului au fost alocate resurse din cadrul ISUJ Mureș, după cum urmează:

– 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă;

– 1 autospecială pentru descarcerare;

– 1 autospecială CBRN;

– 1 autoscară;

– 5 ambulanțe SMURD (1 terapie intensivă mobilă cu medic);

– 4 ambulanțe SAJ;

– 1 punct de comadă mobil;

– 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

De asemenea, la misiune a intervenit și Serviciul privat pentru situații de urgență cu 3 autospeciale de stingere.

Explozie la Combinatul Azomureș

O explozie puternică urmată de un incendiu a avut loc la stația de amoniac 3 de la Combinatul Chimic Azomureș. Incendiul s-a manifestat pe parcursul nopții de marți spre miercuri.

O lumină foarte mare a putut fi observată în timpul exploziei, care a luminat cerul, iar apoi, timp de câteva secunde, s-a înălțat spre cer o coloană albă, în timp ce focul a continuat să ardă. Explozia a putut fi observată de la kilometri distanță.

Din fericire, nu au fost înregistrate emisii de amoniac iar populația orașului Târgu Mureș este în afara oricărui pericol.

Urmăriți B1TV.ro și pe