Duba în care violatorii din Văleni erau transportați la Curtea de Apel Iași a fost implicată într-un accident

Duba în care violatorii din Văleni erau transportați la Curtea de Apel Iași a fost implicată într-un accident
Foto: invaslui.ro

Cei șapte tineri din Văleni, județul Vaslui, condamnați pentru violarea unei fete au ajuns la Curtea de Apel Iași, unde se judecă legalitatea măsurii arestării preventive. Pe drum, duba Penitenciarului Vaslui care îi transporta a fost lovită de un autoturism care nu a acordat prioritate, nicio persoană nefiind rănită, informează Mediafax.

Accidentul a avut loc în cartierul Păcurari, la intrarea în municipiul Iaşi. Duba Penitenciarului a fost lovită de un autoturism Volkswagen, cu numere de Galaţi, al cărui şofer nu a acordat prioritate, la ieşirea de pe o arteră secundară.

„Nu au fost victime, iar din primele cercetări vina aparţine şoferului autoturismului. Poliţiştii de la Serviciul Rutier sunt la faţa locului, iar investigaţiile continuă”, a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

O autoutilitară a Penitenciarului Iași a ajuns la fața locului și i-a preluat pe deținuți. Aceștia au fost coborâți din mașina lovită sub escorta Poliției, fiind legaţi de mâini, câte doi, cu cătuşe.

„A fost un accident minor în care autospeciala noastră a fost lovită în partea din faţă de o altă maşină, nu avem persoane rănite, iar cele şapte persoane private de libertate au fost preluate de o altă autoutilitară şi prezentaţi în instanţă”, a declarat  Eusebiu Brînză, directorul Penitenciarului Vaslui.

Pe 17 august, Judecătoria Vaslui a dat sentința în cazul celor șapte violatori din Văleni. Boicu Ionuț Bogdan (21 ani) — a fost condamnat la 5 ani și 8 luni închisoare cu executare; Burada Silviu (21 ani) — 8 ani și 4 luni închisoare cu executare; Burlacu Paul Andrei (28 ani) — 7 ani închisoare cu executare; Surleac Ioan (20 ani) — 5 ani și 8 luni închisoare cu executare; Bolboceanu Petrică (23 ani) — 7 ani de închisoare cu executare; Rotaru Alin Dumitru (18 ani) — 5 ani și 8 luni închisoare cu executare; Avădanei Silviu (22 ani) — 7 ani închisoare cu executare, informează Agerpres.  

Cei șapte au fost obligați să plătească, în solidar, victimei suma de 50.000 lei, despăgubiri morale.Tot atunci, judecătorul a decis înlocuirea măsuri controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, măsura fiind imediat pusă în aplicare.

La curtea de Apel Iaşi se judecă legalitatea măsurii arestării preventive

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)