E OFICIAL: Patriarhia Română va primi 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Firea: "E MAI MULT DECÂT O BISERICĂ" (VIDEO)

E OFICIAL: Patriarhia Română va primi 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Firea: "E MAI MULT DECÂT O BISERICĂ" (VIDEO)
foto: youtube.com

Patriarhia Română va primi un sprijin financiar de 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, după ce Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a votat acest lucru, fiind înregistrate 31 de voturi pentru şi 20 împotrivă.

"Vă rog să votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componenţă o şcoală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea şedintă voi prezenta un plan de investiţii pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală", a declarat înaintea votului Gabriela Firea, conform Mediafax.

Patriarhia Română va primi 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului

#DIRECT_ONE_wfq4xn#

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus modificarea Bugetului General al Bucureştiului şi acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, propunerea fiind avizată de consilierii generali. La şedinţa consiliului a venit şi un consilier patriarhal pentru a susţine cererea de finanţare.

"Avem nevoie de banii aceştia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generaţia noastră va fi una a eşecului", a spus Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Consilierii au votat şi în favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

Joi dimineaţa, consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au anunţat că vor vota împotriva rectificării bugetului Capitalei care prevedea acordarea sumei de 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Urmăriți B1TV.ro și pe