Eda Marcus, pe B1 TV, despre controversa de la Eurovision 2022: Am primit o palmă nejustificată / Toate aceste spectacole se trag șnur cu o seară înainte / Nu a existat nicio problemă tehnică (VIDEO)

Eda Marcus, pe B1 TV, despre controversa de la Eurovision 2022: Am primit o palmă nejustificată / Toate aceste spectacole se trag șnur cu o seară înainte / Nu a existat nicio problemă tehnică (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Marco Piovanotto

Eda Marcus, realizatoarea TVR care ar fi urmat să anunțe votul exprimat de juriul din România la Eurovision 2022, a explicat că nu a existat nicio problemă tehnică, în ciuda așa-ziselor motive invocate de organizatorii spectacolului atunci când au anulat opțiunea reală a juraților din țara noastră.

Jurnalista a comentat situația, luni, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Ce a spus Eda Marcus, pe B1 TV, despre controversa de la Eurovision 2022

„Încerc și eu să adun asemenea unui puzzle tot felul de piese ca să îmi explic palma asta pe care am primit-o complet nejustificat, după părerea mea și a tuturor colegilor mei. Am aflat astăzi seară, citind, evident, din presă, că informații oficiale încă nu sunt, cum că s-ar fi găsit un pattern (tipar, n.r.) neregulat în modalitatea de votare, că – vezi, Doamne! – juriile din cele șase țări s-ar fi pus de acord să voteze la fel, lucru care, în opinia mea, e aproape imposibil, adică parcă o și văd pe Luminița Anghel dându-i un telefon nu știu cui din Albania sau din Georgia să vorbească, `auzi, mă, hai să vedem cum facem`”, a declarat Eda Marcus.

Jurnalista a explicat că spectacolele Eurovision sunt înregistrate cu o seară înainte de difuzare.

„Așa a fost tot timpul. Este un obicei pe care EBU îl impune pentru toate evenimentele mari ca Eurovision, același lucru se întâmplă și la Eurovision Junior și n-aș fi știut treaba asta dacă n-aș fi fost și parte din Eurovision Junior acum 100 de ani. Toate aceste spectacole se trag șnur, în regim de direct, cu o seară înainte, iar jurizarea propriu-zisă, deci notele care vin de la juriile fiecărei țări implicate în procesul acesta, în concursul Eurovision, sunt trimise în noaptea de vineri spre sâmbătă, în cazul acesta”, spune ea.

TVR, a continuat Eda Marcus, nu a fost informat în prealabil că ar exista vreo „problemă tehnică”.

„Noi nu am fost anunțați nicio secundă. Nouă nu ni s-a semnalat niciun fel de problemă, adică din punctul acesta de vedere putem vorbi de un comportament de «a merge pe burtă», cum zice românul. Nu știu exact care a fost motivația lor pentru cum a decurs seara de spectacol. Nu pot să îmi explic nici până în momentul de față”, a adăugat Eda Marcus.

Întrebată dacă a existat totuși vreo problemă tehnică, ea a negat: „Nimic, absolut nimic tehnic, iar ce s-a văzut postat de mine este o înregistrare captată prin satelit care dovedește practic că noi eram în linie directă cu ei, eu eram în legătură directă cu ei de la orele 22, așteptând să intru în direct, făcându-se mii de probe de sunet. Nu puteți să vă închipuiți cât de riguros este procesul, adică nu vă închipuiți că pe mine m-a sunat cineva cu cinci minute înainte și mi-a spus, `fato, vezi că trebuie să fii pregătită că intri în direct cu o lume întreagă`. Nu!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)