Consternare. Momentul în care prezentatoarea TVR Eda Marcus află că nu va mai intra în direct la Eurovision (VIDEO)

Consternare. Momentul în care prezentatoarea TVR Eda Marcus află că nu va mai intra în direct la Eurovision (VIDEO)
Eda Marcus, șocată când află că nu va mai intra în direct la Eurovision, să anunțe punctajul acordat de juriul român. Captură Video: Eda Marcus / Instagram

Prezentatoarea TVR Eda Marcus a publicat înregistrarea cu momentul ei de stupoare când află că organizatorul Eurovision nu i-a mai permis intrarea în direct pentru a anunța punctajul dat de juriul român.

Eda Marcus, reacție în scandalul de la Eurovision

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat”, a scris Eda Marcus, pe Instagram, acolo unde a și postat clipul.

În imagine se vede cum prezentatoarea e de-a dreptul șocată când află că nu va mai intra în direct. „Nu cred…”, spune ea.

View this post on Instagram

A post shared by Eda Marcus (@eda_marcus)

Totul, deși Marcus a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului, fără să i se comunice că ar fi vreo problemă.

Ediție Eurovision cu scandal, anul acesta

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a anunțat după încheierea ediției din acest an că juriile din șase țări au fost eliminate din calculul final al notelor după ce un observator independent a detectat „anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

Nu a precizat care anume sunt statele respective, dar un site specializat a aflat că e vorba de România, Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

În schimb, Televiziunea Română a acuzat EBU a schimbat fără explicații votul juriului din țara noastră. Astfel, punctajul maxim dat de juriul din România Republicii Moldova a ajuns la Ucraina.

„Regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator. În acest context ieșit din comun, care ne-a surprins neplăcut, TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create” a transmis TVR, într-un comunicat.

Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe