Elena Udrea, despre atitudinea liderilor europeni privind criza refugiaților: Uite cum niște lideri fără viziune, preocupați de interese electorale mărunte, pot arunca în aer Europa

Elena Udrea, despre atitudinea liderilor europeni privind criza refugiaților: Uite cum niște lideri fără viziune, preocupați de interese electorale mărunte, pot arunca în aer Europa
Foto: facebook.com/EUdrea

Elena Udrea, comenteaază luni, printr-un mesaj postat pe Facebook, atitudinea liderilor UE în ceea ce privește criza refugiaților, subliniind că Europa nu are lideri cu viziune.

”Ce se întâmplă când Europa nu are lideri cu viziune?! După ce Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a ieșit cu opinia ca emigranții trebuie primiți în Europa, asumându-și pentru Germania 800.000, după ce s-a stropșit la ceilalți lideri ai țărilor UE, care nu se grăbeau să îi țină isonul, ba chiar se opuneau (vezi cazul Orban), toți „bărbații” Europei au strigat în cor că trebuie acceptat mecanismul de distribuire a refugiaților către fiecare țară membră UE”, a notat fostul ministru.

”Numai că, ceea ce Merkel ignorase și niciun altul nu luase în considerare, deși era evident ca lumina zilei chiar și pentru cineva care nu are atâtea informații cât un cancelar ori președinte de țară, s-a întâmplat. Auzind chiar de la Merkel că sunt așteptați și bine primiți, refugiații au venit puhoi în Europa și au dat buzna peste nemți. Așa că Germania a fost obligată să își închidă frontierele, ceea ce a dus la reacție inversă în lanț: Austria (care ne dădea lecții), Slovacia, urmează Cehia (care de altfel s-a opus de la început) au anunțat că e groasa treaba, deci o lasă moale cu umanitarismul și închid și ei granițele în fața valului de refugiați!”, mai precizează Udrea.

”Și evident, doamna Merkel, după ce le-a făcut țăndări sistemul de protecție al frontierelor anunțând că sirienii sunt bineveniți în Germania, (stimulând încălcarea Tratatului de la Dublin și a regulilor Spațiului Schengen), a găsit și Acarul Paun: Grecia, căreia îi cere acum să își întărească protecția frontierelor”, mai transmite fostul ministru, care atrage atenția ca niște lideri fără viziune pot arunca în aer Europa.

”Că ei s-au făcut de râs, este treaba lor și a celor care îi votează. Dar uite cum niște lideri fără viziune, preocupați de interese electorale mărunte, pot arunca în aer Europa”, a conchis Elena Udrea.