Elena Udrea și Alina Bica au fost eliberate din închisoare (VIDEO)

Elena Udrea și Alina Bica au fost eliberate din închisoare (VIDEO)

Elena Udrea a fost pusă în libertate la puţin timp după ce Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că s-a declanșat procedura. De asemenea, a fost eliberată şi Alina Bica.

Apărătorul în instanță al Elenei Udrea a menționat că aceasta se va întoarce în România, imediat ce va rezolva problema cu pașaportul. Decizia vine după ce Instanţa Supremă a decis suspendarea executării pedepselor în urma scandalului pe tema completurilor de 5 judecători formate nelegal, după cum consideră Curtea Constituţională.

Elena Udrea și Alina Bica, aflate în arest în Costa Rica de la începutul lunii octombrie, își petrec Crăciunul în libertate. Asta după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea celor două, în urma solicitării de extrădare formulate de autoritățile de la București.

Tribunalul București a decis vineri revocarea cererilor de extrădare din Costa Rica pentru Elena Udrea și Alina Bica având în vedere suspendarea executării pedepselor pentru cele două de un complet de cinci judecători de la Curtea Supremă. Decizia nu a fost contestată, astfel că ministrul Justiției a semnat documentele.

Deciziile instanțelor sunt consecința hotărârii Curții Constituționale prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanța supremă a fost declarată nelegală.

În ianuarie, aceiași magistrați care au admis suspendarea pedepselor vor decide și dacă dosarele se vor rejudeca.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00

Urmăriți B1TV.ro și pe