Eleonora Cioran: Arhiva Cioran mi-a fost sustrasă de Laurence Tacou din Paris. N-am primit nici un ban de la licitație

Eleonora Cioran: Arhiva Cioran mi-a fost sustrasă de Laurence Tacou din Paris. N-am primit nici un ban de la licitație

Recenta licitație a arhivei Cioran de la Paris riscă să se transforme într-o telenovelă specific românească.

Eleonora Cioran, cumnata lui Emil Cioranc a declarat la emisiunea „Evenimentul Zilei” că documentele i-au fost sustrase cel mai probabil de Laurence Tacou, cu complicitatea unei românce pe nume Gina Puică, care au avut acces anul trecut în locuinţa sa. După vizita celor două Eleonora Cioran a observat dispariţia unor documente printre care şi diploma de bacalaureat a lui Emil Cioran.

Laurence Tacou (Tacu) a luat documentele fără ştirea mea”, a declarat Eleonora Cioran.

Cumnata lui Cioran: Laurence Tacou mi-a sustras documentele

Cumnata lui Emil Cioran a mai spus că în urma licitaţiei manuscriselor lui Cioran, organizată săptămâna trecută la Paris, nu a primit nici un ban.

Eleonora Cioran a declarat că documentele care se aflau în posesia ei au ajuns în posesia  familiei Tacou, despre care spune, proprietarii unei edituri care a publicat anumite lucrări ale lui Cioran.

Despre licitație Eleonora Cioran a mai declarat că nici măcar nu a ştiut că se va organiza. Cumnata celebrului filozof a mai adăugat că ar fi dorit să dea documentele Ministerului Culturii, dar că deşi ministerul a trimis o un evaluator, care a stabilit valoarea colecţiei la 100.000 de euro, nu a avut niciodată banii să cumpere manuscrisele.

Eleonora Cioran: Documentele îmi aparţineau

Persoana acuzată de Eleonora Cioran de sustragerea unei părți din arhiva Cioran este Laurence Tacou, fiica lui Constantin Tacou. Editura familiei Tacou, L’Herne, a publicat mai multe volume Cioran. Despre Laurence Tacou puteți citi mai multe aici și aici. Despre Constantin Tacou citiți mai multe aici.

Laurence Tacou: Foto Paris Match

Fiul Eleonorei Cioran a intervenit și el în emisiunea „Evenimentul Zilei” pentru a face precizări în acest caz. El a întărit afirmațiile mamei sale, susținând de asemenea că arhiva Cioran a fost sustrasă și a declarat că, în opinia sa, ar fi necesară sesizarea poliției în acest caz. Acesta a mai afirmat că documentele ar fi fost sustrase anul trecut.

Fiul Elonorei Cioran: Eu doresc sesizarea poliţiei pentru sustragerea manuscriselor

Tags:
Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS