Elevi, despre declarațiile pe proprie răspundere pentru părinți: ”Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii”

Elevi, despre declarațiile pe proprie răspundere pentru părinți: ”Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii”
Sursa Foto: www.dreamstime.com

Consiliul Național al Elevilor a transmis, marți, 27 octombrie, o reacție, dupăce Ministerul Educației a lansat douădeclarații pe proprie răspundere pentru școala online,una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi.

Reamintim faptul căeste pentru prima dată când și elevii sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere, alături de părinții lor.

”Țara arde, Ministerul Educației și Cercetării face declarații”

Iată prima reacție a elevilor, după ce autoritățile aulansat douădeclarații pe proprie răspundere pentru părinți sielevi.

”Astăzi, Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal. Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități deînvățământtrec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructuranecesară predării online. Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ”, au transmis elevii.

CNE: ”Aceste declarații sunt complet inutile”

Prin urmare, elevii solicită Ministerului Educației și Cercetării eliminarea acestor declarații inutile și monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele școlare județene, a activității didactice online a profesorilor, de multe ori inexistentă.

”În timp ce situația epidemiologică se agravează de la o zi la altă, fapt care va conduce în mod cert spre tranziția către educația online a multor unități de învățământ, Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii. Aceste declarații sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menționate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi,profesoriși părinți. E mult mai ușor să ne facem că facem, decât să rezolvăm problemele concrete din teritoriu. Sunt curios câți elevi care nu au acces la internet vor completaaceastă declarație.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Conform publicațieiEdupedu.ro, în formularele introduse de Ministerul Educației, atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții „se obligă” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)