Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor

Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor
Sursa: Freepik

Elevii din București vor primi pregătire cu privire la modul de comportare şi acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au încheiat, vineri, un protocol de colaborare, valabil pentru o perioadă de 5 ani, care are în vedere nivelul de pregătire a elevilor în cazul situaţiilor de urgenţă, conform Administraţia Spitalelor pe pagina sa de Facebook.

Elevii din București, învățați să ofere primul ajutor

Elevii din capitală vor fi învăţaţi să ofere primul ajutor, iar medicii şi asistenţii din cadrul de medicină şcolară vor beneficia de sesiuni de instruire, conform Agerpres.

„De asemenea, se urmăreşte şi perfecţionarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susţinerea, de către specialiştii în medicină de urgenţă ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor şi asistenţilor din cadrul Reţelei de Medicină Şcolară a ASSMB”, conform  sursei citate.

DSU va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă. Vor fi efectuate demonstraţii şi instruiri atât teoretice, cât și practice, prin care elevii vor fi instruiți, alături de cadrele medicale din Reţeaua de Medicină Şcolară a Primăriei Capitalei.

„Cunoaşterea metodelor de acordare a primului ajutor este esenţială în situaţii de urgenţă”

Directorul general adjunct al ASSMB, Oana Sivache, a declarat că „Suntem încântaţi să demarăm astăzi o colaborare pe termen lung cu DSU, pentru că promovarea sănătăţii şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor din unităţile de învăţământ public din Municipiul Bucureşti este o prioritate pentru ASSMB. Cunoaşterea metodelor şi tehnicilor de acordare a primului ajutor este esenţială în situaţii de urgenţă medicală, iar cunoştinţele pe care copiii le vor afla de la specialiştii DSU îi vor ajuta pe parcursul întregii vieţi”.

În cadrul ceremoniei de semnare au fost prezenţi directorul general ASSMB, Cristian Plută, şi şeful DSU, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni