Elevii din București au adunat anul trecut aproape 7.400.000 de absenţe (VIDEO)

Elevii din București au adunat anul trecut aproape 7.400.000 de absenţe (VIDEO)
Foto: lideruldeopinie.ro

7.400.000 de absenţe au făcut elevii din Capitală, în cursul anului 2013. Cel mai mult au chiulit elevii de la liceele din Sectorul 1, unde s-au înregistrat peste un milion şi jumătate de absenţe.

Chiar dacă regulamentul şcolar prevede că, la 10 absenţe nemotivate, se scade un punct din nota la purtare, chiulangii nu par intimidaţi.

Din cele 7 milioane de absenţe, mai bine de jumătate au fost nemotivate.

Elevii au acumulat în total 7.393.000 de absenţe şi tot atâtea ore în care au chiulit. La un calcul simplu reiese că elevii zilelor noastre au reuşit performanţa de a lipsi de la orele de curs 800 de ani în 365 de zile.

Sunt şi elevi care preferă să meargă la ore, chiar dacă ştiu că n-au învăţat.

Dacă în Capitală campionii la chiulit sunt elevii liceelor din Sectorul 1, cu peste 1.500.000 de absențe, la polul opus se află elevii din Sectorul 4, unde s-au înregistrat 800.000 de absenţe în 2013.

Dacă elevii nu doresc să stea la ore, reprezentanţii inspectoratului şcolar nu sunt de aceeaşi părere. Ba chiar atrag atenţia că numărul absenţelor este mult prea mare raportat la numărul elevilor din Capitală, aproximativ 250.000.

Situaţia este aceeaşi la nivelul întregii ţări. Diferenţe apar numai atunci când vorbim despre cauzele absenţelor. Dacă în mediul urban motivele liceenilor ţin de dorinţa de a petrece timpul în găşti, în mediul rural cauza ţine de lipsa banilor sau distanţa prea mare dintre şcoală şi locuinţă.

Elevii din București, campioni la chiulit

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)