Elevii din Făgăraș, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa pentru a merge în continuare la școală

Elevii din Făgăraș, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa pentru a merge în continuare la școală
Elevii din Făgăraș, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa pentru a merge în continuare la școală

Reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa din Brașov și Făgăraș au reușit, împreună cu autoritățile locale, să implementeze un proiect prin care copiii romi care provin din comunități vulnerabile să fie ajutați concret pentru a merge în continuare la școală.

În cadrul proiectului, mai mulți elevi de clasa a-IV-a vor fi sprijiniți pentru pregătirea la matematică, 2 ore pe zi, 3 zile pe săptămână, după programul școlar. De asemenea, în cadrul pregătirii, copiii vor primi un sandwich și o sticlă de apă.

Copiii romi care provin din comunități vulnerabile, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa

În ședința lunii mai a Consiliului Local a Primăriei Făgăraș, consilierii locali au aprobat în unanimitate parteneriatul dintre Municipiul Făgăraș, Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu,, și Partida Romilor Pro-Europa Făgăraș. Parteneriatul are ca scop implementarea unui proiect pilot, pentru anul școlar 2022-2023.

„Proiectul se numește MAI APROAPE DE ȘCOALĂ. Este un parteneriat între Partida Romilor Pro-Europa Brașov, Primăria Făgăraș și Școala Gimnazială Ovid Densușianu Făgăraș. Beneficiari sunt 20 elevi din clasa a IV-a, din cadrul Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu Făgăraș. Proiectul va începe în septembrie 2022 și se va încheia în mai 2023.

Partida Romilor Pro-Europa va cofinanța acest proiect cu suma de 3.000 lei. Implementarea activităților se va face cu voluntari, persoane cu calificare didactică pentru învățământul primar”, a declarat Ionuț Androne, reprezentantul Partidei Romilor Pro-Europa Brașov.

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, îi felicită pe reprezentanții PRPE Brașov și Făgăraș pentru implementarea acestui proiect.

„Accesul la educație a copiilor romi din zonele defavorizate reprezintă unul din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro-Europa. Consider că toți copiii romi trebuie să meargă la școală, indiferent de situația materială pe care o au acasă. Un astfel de proiect, realizat între Partida Romilor Pro-Europa și autoritățile locale, ar trebui implementat peste tot în țară. Cu cât romii vor merge mai mult la școală, cu atât ei vor avea un viitor mai bun”, a precizat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni