Elevii din județul Covasna reiau protestele și cer demisia lui Remus Pricopie: Sunt nemulțumiți că nu li s-a decontat naveta

Elevii din județul Covasna reiau protestele și cer demisia lui Remus Pricopie: Sunt nemulțumiți că nu li s-a decontat naveta
Foto: mesageruldecovasna.ro

Elevii din județul Covasna reiau protestele, fiind nemulțumiți că nu li s-au decontat banii pentru plata navetei, ei cerând chiar demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, relatează Mediafax.

O primă acțiune are loc luni, la Sfântu Gheorghe, iar manifestări mai ample sunt programate miercuri şi joi, în mai multe oraşe din judeţ.

Luni, în fața Colegiului „Mihai Viteazul”, câțiva elevi de la mai multe școli din municipiul Sf. Gheorghe au organizat o scurtă acţiune de protest, pentru a atrage atenţia conducerii Ministerului Educaţiei că nu le-au fost decontate abonamentele pentru navetă.

Miercuri și joi elevii vor forma un lanţ viu în faţa mai multor şcoli din oraşele Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc şi Covasna.

Până luni, elevi de la 12 licee din judeţ şi-au anunţat intenţia de a participa la proteste, acţiunea fiind sprijinită de Asociaţia Tinerilor Maghiari (EMI) Covasna.

Potrivit președintelui Asociației, elevii vor continua acţiunile până când vor primi cu toţii banii de navetă.

„Să nu ne mirăm că şapte la sută dintre absolvenţii de clasa a opta nu s-au mai înscris la liceu. Ministrul Remus Pricopie a spus în cadrul unei videoconferinţe cu inspectorii şcolari că trebuie aplicată legea în sensul de a-i amenda pe părinţi dacă nu-şi trimit copiii la şcoală. Nu plăteşte abonamentele, nu respectă legea, dar vrea ca părinţii copiilor să fie amendaţi! … Ministrul Remus Pricopie nu recunoaşte faptul că au stat cu mâinile în sân pentru că «nu este în regulă » ceva. Ce i-a împiedicat timp de 12 luni să repare neregula?”, a subliniat reprezentantul EMI Covasna.

Totodată, elevii covăsneni cer demisia ministrului Remus Pricopie.

Comunicatul este semnat de EMI Covasna, Asociaţia MINTA şi de circa 3.000 de elevi de la 16 licee şi grupuri şcolare din judeţ.

„Sunt situaţii în care unor elevi li s-au decontat două luni din anul şcolar trecut, în timp ce altora nu li s-a asigurat nimic. Fiind vorba de bani publici, prevederile legale încălcate dispun cu siguranţă sancţiuni pe măsură, sancţiuni pe care le cerem a fi aplicate celor vinovaţi. Cerem astfel prefectului să se autosesizeze şi în cel mai scurt timp să lămurească opinia publică cu privire la această discriminare practicată de ISJ-urile din ţară”, se arată în comunicatul citat.

Și elevii din Constanța au protestat, luni, cerând decontarea navetei. (Detalii AICI)