Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”

Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”
Foto: Olimpiada de Chimie 2021 / Facebook

Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online. „Este un rezultat cu adevărat excepțional”, a declarat academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021, citat de Edupedu.ro. Acesta a subliniat că olimpiada a fost grea, iar rezultatele se datorează în primul rând elevilor.

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

Trei medalii de aur și una de argint – acesta este palmaresul elevilor români la Olimpiada Internațională de Chimie.

Câștigătorii sunt:

  • Raul-Mircea Bodrogean – medalie de aur
  • Tudor Lile – medalie de aur
  • Alexandru Cătălin Dianu – medalie de aur
  • Ștefan Dimitriu – medalie de argint

„A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos”, a declarat academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021, citat de Edupedu.ro.

Ultima dată când România a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii noștri au obținut tot trei medalii de aur și una de argint.

Ultima oră
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut