Emil Boc: Codul portocaliu se menține și după ora 18:00 în unele judeţe. Cazurile de urgență sunt tratate cu maximă prioritate

Emil Boc: Codul portocaliu se menține și după ora 18:00 în unele judeţe. Cazurile de urgență sunt tratate cu maximă prioritate

Premierul Emil Boc a transmis, joi, după ședința Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă de la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, că în țară există mai multe situații urgente care sunt tratate cu dificultate. Primul ministru a anunţat totodată că avertizarea de Cod portocaliu va rămâne valabilă şi după ora 18:00 în unele judeţe.

”Cazurile medicale de urgență sunt tratate cu maximă prioritate” a anunțat premierul. ”Avem câteva urgențe în Ilfov, Giurgiu și Călărași, unde jandarmii, urgențele, Armata sunt în acest moment în intervenție. Mai sunt oameni blocați în mașini. Avem o situație dificilă în Giurgiu (…) Sper ca în maxim două ore jandarmi să poată ajunge acolo” a precizat premierul.

”Din nefericire este o situație extrem de dificilă și se avansează cu mare dificultate” a adăugat el.

Totodată, Emil Boc a avertizat că situația critică nu va înceta după intervalul anunțat pentru codul portocaliu. El a precizat că alerta va fi menţinută în unele judeţele, precum Călăraşi, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

”După ora 18:00 se va menține codul portocaliu în unele județe, pentru că nu se oprește viscolul în întreaga țară așa cum era anunțat” a anunțat Boc.  În acest sens, premierul a sfătuit călătorii ”să nu iasă la drum lung, să nu-și facă programări de călătorii dacă știu că se intervine în acele zone unde se anunță ger.”

Emil Boc, după Comandamentul pentru Situații de Urgență

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15106').select();" id="embed_text_15106" />