Emil Boc: Patru elicoptere vor interveni în situațiile de urgență. În unele județe se menține și vineri codul portocaliu

Emil Boc: Patru elicoptere vor interveni în situațiile de urgență. În unele județe se menține și vineri codul portocaliu

Premierul Emil Boc a anunțat  joi după-amiază că s-a dispus intervenția a patru elicoptere, dintre care unul SMURD, pentru a acorda primul ajutor persoanelor aflate în situații de urgență. Intervenția acestora este însă condiționată de starea vremii, întrucât aparatele de zbor nu pot avea acces în zonele cu vânt puternic.

„În acest moment sunt situații critice la Călugăreni și Gălbinași. Trei elicoptere, plus unul SMURD, pot fi utilizate în anumite zone de urgențe majore, în funcție de vreme”
, a anunțat premierul.

Boc a anunțat că numărul persoanelor care au fost cazate în sediile de primării sau la școli se ridică la 2.000, acestea beneficiind de suportul autoriăților statului pentru a face față viscolului.

„Aproape 130 de eprsoane au refuzat să părăsească autoturismele proprii și s-au descurcat cu ce au avut în mașini”, a mai spus primul ministru.

În ceea ce privește mașinile blocate în trafic, bilanțul arată 650 de autovehicule blocate în județele Giurgiu, Buzău, Ialomița și Călărași.

Emil Boc a mai anunțat că 718 școli nu și-au desfășurat activitatea joi, iar 182 de localități au rămas fără curent electric.

El a precizat că în cursul serii se va realiza o altă conferință cu prefecții pentru a se stabili modul de intervenție pe parcursul nopții, sperând ca vineri toate drumurile să poate fi redate traficului, în funcție și de vreme.

„Sperăm ca acest vârf critic să fie depășit. Așteptăm informațiile de după ora 17:00 cu privire la mentinerea codului portocaliu. În unele județe din sudul țării, vor mai rămâne câteva situații de cod portocaliu până mâine, de aceea starea de urgență trebuie menținută în continuare”, a mai spus premierul.

Emil Boc: Elicopterele sunt pregătite pentru a interveni

Embed: " />