Emil Boc: Patru elicoptere vor interveni în situațiile de urgență. În unele județe se menține și vineri codul portocaliu

Emil Boc: Patru elicoptere vor interveni în situațiile de urgență. În unele județe se menține și vineri codul portocaliu

Premierul Emil Boc a anunțat  joi după-amiază că s-a dispus intervenția a patru elicoptere, dintre care unul SMURD, pentru a acorda primul ajutor persoanelor aflate în situații de urgență. Intervenția acestora este însă condiționată de starea vremii, întrucât aparatele de zbor nu pot avea acces în zonele cu vânt puternic.

„În acest moment sunt situații critice la Călugăreni și Gălbinași. Trei elicoptere, plus unul SMURD, pot fi utilizate în anumite zone de urgențe majore, în funcție de vreme”
, a anunțat premierul.

Boc a anunțat că numărul persoanelor care au fost cazate în sediile de primării sau la școli se ridică la 2.000, acestea beneficiind de suportul autoriăților statului pentru a face față viscolului.

„Aproape 130 de eprsoane au refuzat să părăsească autoturismele proprii și s-au descurcat cu ce au avut în mașini”, a mai spus primul ministru.

În ceea ce privește mașinile blocate în trafic, bilanțul arată 650 de autovehicule blocate în județele Giurgiu, Buzău, Ialomița și Călărași.

Emil Boc a mai anunțat că 718 școli nu și-au desfășurat activitatea joi, iar 182 de localități au rămas fără curent electric.

El a precizat că în cursul serii se va realiza o altă conferință cu prefecții pentru a se stabili modul de intervenție pe parcursul nopții, sperând ca vineri toate drumurile să poate fi redate traficului, în funcție și de vreme.

„Sperăm ca acest vârf critic să fie depășit. Așteptăm informațiile de după ora 17:00 cu privire la mentinerea codului portocaliu. În unele județe din sudul țării, vor mai rămâne câteva situații de cod portocaliu până mâine, de aceea starea de urgență trebuie menținută în continuare”, a mai spus premierul.

Emil Boc: Elicopterele sunt pregătite pentru a interveni

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Cătălin Drulă (USR), reacție la cazul Buzatu: Toți oamenii PSD sunt pe drojdie, de-aia vor să mărească taxele. Această clientelă de partid hapsână, nesătulă are nevoie de bani
23:38 - Ce ar fi trebuit să facă Guvernul și președintele Iohannis ca România să fie în Schengen. Explicațiile lui Dacian Cioloș (VIDEO)
23:00 - Cioloș: Sunt pregătit pentru o candidatură la prezidențiale, dar un astfel de anunț se face doar când proiectul poate să aibă susținere în societate. Prin urmare, chiar mi se pare inadecvat să fac acest anunț acum (VIDEO)
22:34 - Dacian Cioloș: PNL-iștii parcă sunt hipnotizați de PSD-iști și le acoperă toate măgăriile / Nu e întâmplător că PSD încearcă să întârzie PNRR / AUR face jocuri cu influențe din Rusia (VIDEO)
22:02 - Cioloș: Nu e de mirare că oamenii nu mai au încredere în politicieni / Partidele extremiste nu au soluții, dar au gura mare / Se întâmplă lucruri bune în România, dar nu datorită sistemului politic, ci în ciuda lui (VIDEO)
21:28 - Cioloș: PSD nu vrea programe din fonduri europene, că din ele nu poți fura. Ciolacu încearcă să ne impresioneze că dă toți corupții afară din PSD. Ce-o să facă, o să rămână singur și închide partidul? (VIDEO)
21:04 - EXCLUSIV B1 TV: Filmul complet al flagrantului în urma căruia Dumitru Buzatu a fost arestat pentru luare de mită (VIDEO)
20:43 - Șoșoacă: Serviciile și Iohannis ar trebui să ia atitudine față de fenomenul drogurilor/ PSD-iștii vor să-și spele onoarea, ca să apară ca niște sfinți în alegeri / Cazul de viol din AUR e acoperit, că e partid susținut de servicii. Simion își apără violatorii (VIDEO)
20:04 - Diana Șoșoacă acuză autoritățile de lipsă de reacție față de traficul și consumul de droguri. Întrebările pentru decidenții politici
19:34 - Mirabela Dumitrache (CJ Ilfov): Digitalizarea începe să prindă contur treptat în Ilfov / Vincențiu Voicu: 80-90% din proiectele noastre sunt din fonduri europene și PNRR (VIDEO)