Erorile ANAF, în avantajul lui Iohannis: Președintele va mai avea drept de proprietate asupra casei din Sibiu pentru încă o lună

Erorile ANAF, în avantajul lui Iohannis: Președintele va mai avea drept de proprietate asupra casei din Sibiu pentru încă o lună
Foto: expunere.com

Klaus Iohannis va mai lua chirie pentru încă o lună din casa pe care a pierdut-o în instanță. Acest lucru se va întâmpla din cauza unei erori produse de Fiscul din Sibiu, care a transmis greşit documentaţia către Cadastru. În acest caz, imobilul din Sibiu va intra în posesia statului luna viitoare, potrivit stiripesurse.ro.

Administraţia Finanţelor din Sibiu a solicitat la finalul lunii martie radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis, pentru imobilul din centrul Sibiului. Cu toate acestea, reprezentanții ANAF au omis să trimită la Cadastru hotărârea în orginal a Curții de Apel Brașov, motiv pentru care dosarul s-a întors la Fisc pentru completări şi cu un nou termen de predare. Astfel, soţii Iohannis vor mai fi propietarii casei pentru însă o lună.

„Primara Sibiu e pagubita ca nu s-a restituit casa la timp si poate cere chiriile pe care le-ar fi putut încasa dacă Iohannis ceda casa la timp. Se poate evita procesul, adica ii faci o notificare, ii faci un calcul si ii spui: ori imi dai asta, ori te chem in judecata si suporti cheltuielile", a declarat avocatul Sergiu Andon.

Hotărârea prin care familia Iohannis a pierdut imobilul din Sibiu a fost deja contestată de avocaţii preşedintelui. Mai mult, la cererea soţilor Iohannis, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Braşov la instanţa din Piteşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe