Erupțiile cutanate, un nou simptom al infecției cu Covid-19. ”Unul din șase copii are o erupție fără alte simptome clasice”

Erupțiile cutanate, un nou simptom al infecției cu Covid-19. ''Unul din șase copii are o erupție fără alte simptome clasice''

Specialiștii avertizează căerupțiile cutanate pot fi un semn al Covid-19. Se pare că infecția cu coronavirus ar avea maimulte simptome chair și erupțiile cutanate.

„Am creat o galerie de imagini cu erupții cutanate provocate de COVID-19, astfel încât cadrele medicale și toate persoanele interesate să aibă acces la ea și să îi ajute să identifice potențialele erupții cutanate cauzate de virus. Am constatat că unul din șase copii are o erupție fără alte simptome clasice. Pentru majoritatea, erupțiile cutanate COVID-19 durează câteva săptămâni și în cele din urmă dispar. În unele cazuri, medicamentele prescrise pot fi necesare dacă erupția cutanată este foarte pruriginoasă”, a declarat Veronique Bataille, dermatolog.

Degetele roșii, eczema toracică și pitiriazisul rozat pot indica o posibilă infecție cu coronavirus.

Aplicația Covid Symptom Study aratăcă 9% dintre pacienții cu coronavirus au avuto erupție pe diverse părți ale corpului, acestea fiindmai frecvente la copii.

„Asocierea dintre anumite erupții cutanate și COVID-19 a devenit din ce în ce mai clară, iar capacitatea de a le recunoaște este crucială pentru reducerea răspândirii bolii”, a precizat Tanya Bleiker, președintele Asociației Britanice a Dermatologilor.

De asemenea, erupțiile cutanate pot apărea înainte, în timpul sau după alte simptome și, uneori, săptămâni mai târziu.