Este alertă în Franța, după apariția unei balene în apropiere de Paris

Este alertă în Franța, după apariția unei balene în apropiere de Paris
Sursa Foto: Hepta/ Afanasyeva / Sputnik

Este alertă în Franța după ce o balenă belugă a intrat pe cursul râului Sena, la mică distanță de Paris, informează antena3.ro.

Apariția acesteia a fost semnalată pe râul Sena, iar autoritățile încearcă salvarea mamiferului, al cărui habitat este mai apropiat de apele reci din Arctica.

Balenă belugă în apele Senei

Oficialii francezi au declarat că balena, care pare să aibă o greutate mai mică decât cea normală, se afla în urmă cu câteva ore lângă o ecluză din Vernon, la aproximativ 70 km nord-vest de Paris, mai scrie sursa citată.

În contextul apariției sale la o mică distanță de Paris, populația a fost deja anunțată și avertizată să stea departe de acest animal acvatic.

În mediul online au apărut deja primele imagini cu balena care înoată lent în apele Senei.

„Provocarea va fi să o ajutăm să se hrănească și să o însoțim spre ocean”, a declarat Lamya Essemlali, șefa grupului de mediu Sea Shepherd France, notează BBC.

Aceasta a adăugat că scoaterea animalului din apă este exclusă, din cauza riscurilor prea mari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:50 - Polițiștii de frontieră au avut parte de o „surpriză”. Doi sirieni au fost găsiți ascunşi în podeaua unei mașini la Calafat
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?
12:50 - Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble