Eugen Teodorovici: La Ministerul de Finanțe se va înființa o nouă structură care va analiza întregul sistem public pentru eficientizarea modului în care sunt cheltuiți banii publici (VIDEO)

Eugen Teodorovici: La Ministerul de Finanțe se va înființa o nouă structură care va analiza întregul sistem public pentru eficientizarea modului în care sunt cheltuiți banii publici (VIDEO)

Eugen Teodorovici a fost prezent luni în cadrul emisiunii „Ultima oră”, moderată de Cătălin Striblea, unde a vorbit despre faptul că, în curând, la Ministerul de Finanțe va apărea o nouă structură.

Astfel, până la sfârșitul lunii iulie se va înființa o structură cu două obligații. În primul rând va face o analiză pe întregul sistem public pentru eficientizarea modului în care se cheltuie banii publici și al doilea pentru a vedea unde se pot face achiziții publice.

În acest mod, spune Teodorovici, se vor centraliza achizițiile publice, modul în care sunt cheltuiți banii publici.

„Acea structură comunică nevoie pe care o are, unitatea structurală pune informațiile cap la cap”.

Ministrul a dat drept exemplu achiziția de mașini a unor ministere. „În loc să cumpere fiecare minister două-trei mașini, se cumpără mai multe pentru reducerea cheltuielilor”.

Teodorovici a ținut să amintească faptul că Austria, în acest fel, a reușit să reducă cheltuielile cu 28%, procent care ar putea fi depășit de România.

„Va merge chiar mult mai repede. E o abordare coerentă”, a precizat ministrul.

Eugen Teodorovici: La Ministerul de Finanțe se va înființa o nouă structură care va centraliza achizițiile publice

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj