Evaluarea Națională 2020 începe luni, 15 iunie. Ministrul Educației: ”Toți copiii absolvenți de clasa a VIII-a au șanse egale de a participa la examenul de Evaluare Națională”

Evaluarea Națională 2020 începe luni, 15 iunie. Ministrul Educației: ”Toți copiii absolvenți de clasa a VIII-a au șanse egale de a participa la examenul de Evaluare Națională”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării, a detaliat, în cadrul unei conferințe de presă susținute duminică, modul de desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Probele, la care s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, încep luni, la ora 9:00, în 4.253 de centre de examen.

Ministrul Educației, despre a doua etapă a examenului de Evaluare Națională

Ministrul Educației a precizat, în cadrul unor declarații de presă, că prima etapă a examenului începe mâine, iar a doua etapă, pentru elevii care se află în izolare sau care mâine vor fi depistați cu peste 37,3 grade Celsius temperatură, va fi organizată o a doua etapă, în 29 iunie, înaintea repartiției computerizate din 10 iulie.

Monica Anisie a mai precizat că toți elevii vor avea acces în centrul de examen până la ora 8:30, completând că fiecare unitate a stabilit un grafic pentru a evita aglomerația, iar fiecare inspectorat va monitoriza ca toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite.

În ceea ce privește modalitatea de corectare a lucrărilor, anul acesta lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru București, a mai punctat ministrul.

Totodată, Anisie a mai declarat că sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a evaluării, cărora le-a mulțumitpentru mobilizarea de care au dat dovadă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Regulile pe care trebuie să le respecte școlile unde se va susține Evaluarea Națională 2020

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor face triajul epidemiologic al elevilor.

În funcție de decizia școlilor, elevii pot fi chemați la școli începând cu ora 7.00 sau 7.30, pentru testarea temperaturii.

În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, de 37.3 ̊C, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea.”, a precizat Monica Anisie în cadrul unui interviu.

De asemenea, în cadrul unităților de învătământ se va efectua curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clanței ușii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide;

Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen și alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;

Totodată, se va asigura existența permanentă de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;

Mai mult, în sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

Examenul de Evaluare Națională va începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Apoi, miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.

10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Evaluare Națională 2020. Lista obiectelor interzise în sălile de examen

Elevii care susțin evaluarea națională 2020 nu au voie însala de examencu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe și poşete. De asemenea, nu li s eva permite să aibă asupra lor obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte,în afara celor cu care sunt deja îmbrăcați la intrarea în sala de examen.

Evident, mai sunt interzise telefoanele mobile, cărți, dicționare sau alte manuale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:35 - Daniel Craig spune că a fost „dificil” să accepte nivelul de faimă pe care i l-a adus rolul lui James Bond
12:33 - Dominic Fritz: USR va face parte dintr-un Guvern care își asumă reforme, sau nu va face parte din Guvern. Trebuie să fie clar că această guvernare își asumă inclusiv o reformă a serviciilor (VIDEO)
12:24 - Alexandru Muraru (PNL): Livrarea de reforme, un test major pentru coaliția PNL-PSD-USR-UDMR / Ar fi o mare vulnerabilitate să nu avem candidat comun la prezidențiale (VIDEO)
12:23 - Mașină lovită de tren în zona Poliției Bacău! O persoană transportată de urgență la spital
12:23 - Liderul Iranului, Ali Khamenei, susține Statele Unite și Israelul sunt principalii vinovați pentru căderea regimului președintelui sirian
12:01 - Tanczos Barna: UDMR va rămâne vocea rațiunii în aceste negocieri. Coaliția în patru este cea mai dificilă soluție, dar poate să fie cea mai bună și stabilă / Avem nevoie de un candidat unic / Susținem adevărata reformă a statului (VIDEO)
11:51 - TIR în valoare de 100.000 de euro din Polonia, descoperit la vama Nădlac II. Ce au descoperit polițiștii de frontieră
11:50 - O grupare care a furat din magazine bunuri de aproape 5 milioane de euro, din care făceau parte trei români, arestată în Marea Britanie
11:42 - Cristina Prună: Rolul USR în coaliția cu PSD, PNL și UDMR va fi acela de garant al implementării reformelor / Trebuie reduse cheltuielile statului, nu crescute taxele (VIDEO)
11:30 - Lucian Romașcanu: USR trebuie să își reseteze puțin discursul public. Eu îmi mențin părerea – și nu dau nume – că un partid democratic trebuie să rămână în opoziție (VIDEO)