Evaluarea Națională se suprapune cu ultima săptămână de școală pentru elevii care nu sunt în ani terminali: Cum se vor desfășura orele

Evaluarea Națională se suprapune cu ultima săptămână de școală pentru elevii care nu sunt în ani terminali: Cum se vor desfășura orele
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că în perioada în care va avea loc Evaluarea Națională, care se suprapune cu ultima săptămână de școală pentru ceilalți elevi, cursurile pot avea loc cu prezență fizică. Cîmpeanu recunoaște că sunt și cazuri în care cursurile trebuie să se desfășoare online și spune că decizia aparține conducerii unităților de învățământ care trebuie să găsească cele mai bune soluții.

Cum se vor desfășura cursurile în ultima săptămână de școală, când are loc Evaluarea Națională

„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor, au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii”, a declarat ministrul Educației, luni, la TVR.

„Nu e neapărat ca centrul de examen să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Au început înscrierile la Evaluarea Națională: Calendarul probelor

Luni s-a dat startul perioadei de înscrieri la Evaluarea Națională. Absolvenții clasei a VIII-a vor începe probele scrise pe 22 iunie, atunci când este programat examenul la Limba și Literatura Română. Pe 24 iunie va avea loc proba la Matematică, iar pe 25 iunie,cea de la Limba și Literatura maternă. Pe 25 iunie se încheie și anul școlar pentru elevii care nu sunt în clasele terminale.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate pe 29 iunie. Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații până pe 30 iunie la ora 12.00. Rezultatele finale ale Evaluării Naționale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa pe 4 iulie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu și-a exprimat speranța că Evaluarea Națională din acest an se va încheia cu rezultate bune pentru elevi.

„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților”, a mai declarat ministrul Educației.