Examenul de Bacalaureat 2022 continuă azi cu proba profilului

Examenul de Bacalaureat 2022 continuă azi cu proba profilului
Foto: Pixabay.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat continuă marți, 21 iunie. Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului. Cunoștințele acestora sunt testate la Matematică și Istorie, în funcție de profilul candidaților.

Miercuri este proba la alegere a profilului şi specializării, iar absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine, joi, proba la Limba şi literatura maternă.

Emoții mari pentru absolvenții promoției 2022

Un număr de 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare), informează agerpres.

„Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului prevede că accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, arată sursa citată.

Calendarul probelor scrise la BAC 2022

  • Miercuri, 22 iunie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării.
  • Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2022

  • Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12).
  • Contestațiile pot fi depuse în intervalul orar 12 – 18, în aceeași zi.
  • Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 1 iulie.
Urmăriți B1TV.ro și pe