EXCLUSIV // Condițiile pentru redeschiderea restaurantelor. Dr. Emilian Imbri: „Ne-am putea gândi la acest lucru”

EXCLUSIV // Condițiile pentru redeschiderea restaurantelor. Dr. Emilian Imbri: „Ne-am putea gândi la acest lucru
Foto: pixabay.com

Reprezentanții domeniului HORECA pun presiune pe Guvern, pentru a da undă verde redeschiderii restaurantelor, cu spații închise. Dr. Emilian Imbri, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, crede această idee trebuie luată în calcul de autorități.

În opinia lui Emilian Imbri, argumentele antreprenorilor din domenul HORECA sunt justificate.

„Am auzit că în principal, este vorba despre restaurante de hoteluri. Singura problemă ar fi aerul condiționat, care arfavoriza transmiterea, asta dacă se respectă distanța și numărul de persoane de la masă. Terasele sunt în soare și în multe cazuri, nici turiștii,nici personalul n-are niște condiții rezonabile, la temperaturi de 40 de grade. Ziua este prăpăd. De asemenea, cei care au restaurante se gândesc că în curând vor veni ploi, vânt.

Mai este o problemă la hotelurile care sunt baze de tratament balnear. Acolo, turiștii, în general pensionari, se trezesc pe o terasă care dacă este mai frig, se simt ‘în curent’, pentru simplul fapt că bate vântul. De asemenea, sunt terase în aer liber înghesuite, în timp ce în interior sunt goale. Acestea ar fi argumentele pentru deschidere, cu toată precauția”, a declarat Emilian Imbri pentru B1.ro.

„Cine nu respectă regulile, pedepsit cu închiderea localului”

Redeschiderea restaurantelor s-ar putea realiza în curând, coroborată cu măsuri mult mai dure din partea autorităților, pe fondul unei descreșteri a numărului de cazuri, crede medicul de la spitalul din Capitală.

„Cred că s-ar putea deschide restaurantele, respectându-se clar niște reguli, iar cine nu le respectă, să fie pedepsit cu închiderea localului. Atunci, proprietarii de restaurante și de hoteluri ar fi mult mai interesați să nu accepte nicio deviație de la normele respective.

Dacă s-ar respecta aceste reguli, cred că s-ar putea lua în calcul deschiderea. Sigur, pentru servitul mesei și nu ca să stai 10ore la masă, după ce mai discutăm acest număr mare de îmbolnăviri. Poate dacă va mai scădea acest număr, ne vom putea gândi și la acest lucru”, a declarat dr. Emilian Imbri pentru B1.ro.