EXCLUSIV // COVID-19: Peste un sfert din numărul testelor raportate marți au fost efectuate în București. La cât a ajuns numărul deceselor în Capitală de la începutul pandemiei

EXCLUSIV // COVID-19: Peste un sfert din numărul testelor raportate marți au fost efectuate în București. La cât a ajuns numărul deceselor în Capitală de la începutul pandemiei
Foto: hepta.ro/Abaca Press / AA/ABACA

Bucureștiul este regiunea cea mai afectată de pandemia de coronavirus dacă ne raportăm la numărul de cazuri raportate zilnic și la numărul de cazuri contabilizate de la încputul pandemiei de coronavirus. Asfel, potrivit ultimului bilanț publicat de către autorități, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Capitală la 15.304.

Pe de altă parte numărul mare al cazurilor noi de COVID-19, comparativ cu unele județe unde se raportează mai puține cazuri poate fi explicat și prin rata ridicată de testare a populației, așa cum ar putea rezulta dintr-un răspuns primit la solicitarea B1.RO din partea Instituției Prefectului Municipiului București.

Autoritățile au anunțat marți că, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.059 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 21.978 de teste care au fost prelucrate în același interval.

În ceea ce privește situația înregistrată la nivelul Capitalei, au fost raportate 99 de cazuri noi. Referitor latestele aplicate în ultimele 24 de ore, Instituia Prefectului precizează că numărul de teste efectuate în laboratoarele din București, înregistrat în platforma on line pentru data de 21.09.2020 a fost de 5671; numărul de teste efectuate în laboratoare publice la solicitarea DSP+SABIF afost de 1708; numărul de teste la cerere a fost de 170; numărul de teste efectuate în laboratoare private la solicitarea DSP+SABIF a fost de 1645.

În ceea ce privește decesele cauzate de coronavirus înregistrate în Municipiul București, de la începutul pandemiei de coronavirus și până marți, numărul acestora a ajuns la 312.

Bilanțul pandemiei de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică anunță marți, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.059 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 21.978 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 599 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 496 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea, de luni până marți, au fost înregistrate 45 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Astfel, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus , dintre care 92.169 de pacienți au fost declarați vindecați.