Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare în Dolj și Vâlcea

Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare în Dolj și Vâlcea
Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare în Dolj și Vâlcea, sursă foto: captură YT

Exercițiul are loc conform cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Rezerviştii cu domiciliul în județul Dolj și Vâlcea, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unitățile militare

În perioada 17-21 octombrie 2022, în judeţul Dolj și Vâlcea se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare – MOBEX DJ-VL-22, condus de Ministerul Apărării Naţionale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora.

Pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în județele Dolj și Vâlcea, cuprinşi în planurile de mobilizare, va fi chemată la unitățile militare, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:05 - Pentagonul a dezvăluit ce conținea balonul chinezesc de spionaj: „Ce a mai rămas din balon a fost recuperat”
23:53 - Eugen Tomac, despre acțiunea de la CJUE: Am convins juriști de excepție să mă susțină să argumentez cauza / Mi se pare inacceptabil să nu sancționăm o decizie prin care suntem discriminați (VIDEO)
23:52 - Andreea Esca, despre viața de cuplu alături de Alexandre Eram / Cât de romantic este bărbatul și cum o surprinde zilnic: „Eu sunt chiar o răsfățată a sorții”
23:34 - Mii de morți și răniți în Turcia și Siria după două cutremure de peste 7 grade. Vibrațiile s-au simțit până în Groenlanda / România, printre țările din UE care trimit salvatori în Turcia (VIDEO)
23:29 - Turcia, prin ambasada de la București: „Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru prețios” (FOTO)
23:22 - Angajații unei primării din Gorj au fost filmați în timp ce mută zăpada cu o pătură (VIDEO)
23:14 - Care este cea mai bună metodă de a curăța panourile fotovoltaice de zăpadă
23:09 - Tânăr ucrainean implicat în contrabandă cu țigări, arestat preventiv în Maramureș
23:06 - Proba practică pentru permisul auto, susținută fără polițistul examinator / Senatul a adoptat proiectul de lege
22:52 - VIDEO. Stupoare după declarațiile lui Lucian Bode despre presa care îl critică. Eugen Tomac: Sunt derapaje inacceptabile / Cristian Seidler: Un asemenea personaj ar trebui să iasă din viața politică