Explozie de nunți în 2022. Românii s-au trezit invitați și la câte zece evenimente

Explozie de nunți în 2022. Românii s-au trezit invitați și la câte zece evenimente
Explozie de nunți în 2022. Românii s-au trezit invitați și la câte zece evenimente. Sursa Foto: Flickr.com

După doi ani de pandemie, persoanele care vor să se căsătorească au libertatea să își organizeze nunta la care au visat. Vara aceasta a adus o explozie de nunți, iar unii români s-au trezit invitați și la câte zece evenimente.

După doi ani de pandemie, prețurile au explodat

Potrivit unei platforme online, la o nuntă darul din plic este, în medie, în cazul unui cuplu, de cel puțin 1.600 de lei. Nașii, pe de altă parte, dau pe puțin 4000 de lei. In fața acestui val de entuzism, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va permite ca nunțile să se organizeze și în zilele de post.

„În primă fază, tinerii sunt sfătuiți să amâne acest moment, să îl reprogrameze într-o zi care care nu este de post. Dacă acest lucru nu este posibil și vin cu argumente în acest sens ori au oferit un avans pe care îl pot pierde dacă reprogramează nunta, atunci se analizează fiecare dosar în parte și se acordă această dispensă”, a declarat Lucian Apopei, director comunicare Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Valul de nunți vine, însă, la pachet cu niște cheltuieli. „Am avut deja 3 anul acesta și mai urmează cel puțin cinci de care știm și ne așteptăm să avem și altele. Depășim suma de 2.000 de euro. Am avut noroc pentru că se putea și mai rău”, a declarat Larisa.

Cu toate că eliminarea restricțiilor împotriva virusului SARS-CoV-2 a bucurat pe toată lumea, oamenii care au în plan anul acesta să se căsătorească mărturisesc că le este frică de ceea ce va urma.

„Ne putem face nunta la care am visat, însă au avut loc scumpiri majore. Dacă anul trecut meniurile pentru o nuntă de 250-270 de persoane ar fi costat în jur de 65.000 de lei, acum vor fi 90.000”, explică Diana Corduneanu, o tânără care se va căsători anul acesta.

Peste tot se păstrează regula că darul din plic se calculează și în funcție de meniul de la nuntă.

„Avem locații care cer meniul de la 250 de lei, dar ajung și la 600 de lei. Darul, cam așa ar trebui să calculeze lumea, minim de două ori jumate-trei, pentru că mai sunt și alte cheltuieli: mireasa trebuie să se îmbrace, mirele are nevoie de costum”, a transmis Claudia Loredana Pop, organizator nunți.

În 2022 vor fi mai multe evenimente față de ultimii doi ani

Organizatorii de evenimente susțin că anul acesta vor fi mai multe evenimente față de ultimii doi ani, pentru că multe persoane au amânat în anii trecuți, de frica restricțiilor.

Anul acesta este plin de evenimente peste tot. Eu mă ocup de organizări particulare pentru nunți și deja sunt solicitată și în cursul săptămânii. După eliminarea restricțiilor, telefonul mi-a sunat constant”, menționează Ruxandra, un organizator de evenimente.

„Dacă amânam încă o dată, costurile vor fi mult mai mari: sală, foto video, altă rochie, alt costum invitați. Să pierzi si avansurile de la sală nu e nici asta plăcut.. sunt niște sume considerabile”, a spus Călina Mihăilescu, viitoare mireasă.

De asemenea, cele mai ieftine rămân nunțile care se țin la țară. Nu necesită cheltuială mare, pentru că multe se fac la căminul cultural, iar darul nu trece pentru o familie de 1.300 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe