Explozie puternică la parterul unui bloc din Iași: Două persoane au murit și mai multe au fost rănite (VIDEO)

Explozie puternică la parterul unui bloc din Iași: Două persoane au murit și mai multe au fost rănite (VIDEO)
Foto: ziaruldeiasi.ro

O explozie puternică s-a produs luni seară la un bloc de locuințe din Iași, în zona Copou. O centrală pe gaz a explodat, informează bzi.ro.

Două persoane au murit, iar alte șase au fost rănite în urma exploziei. Cinci dintre răniți au fost transportați la spitale din Iași. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje SMURD și Ambulanțe.

Explozia s-a produs la parterul blocului, acesta fiind distrus în totalitate, informează Ziarul de Iași.

Potrivit martorilor, cioburile și bucățile de materialele de construcție de la bloc s-au împrăștiat pe o distanță de câteva sute de metri.

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași mai notează că locatarii de la etajele inferioare sunt scoși din casă cu ajutorul scărilor întinse de pompieri pentru că scara blocului a fost distrusă în urma exploziei.

Conform presei locale, unul dintre locatari susţine ar fi reclamat, recent, că în casă scării se simte miros de gaze.

Explozie la Iași

#DIRECT_ONE_j1bwoj#

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, comandantul Dan Iamandi, de ISU Iași, a declarat că până la expertizarea clădirii nu va mai fi permisă locuirea în clădirea în care s-a produs explozia.

”Nu vă pot confirma cauza. Presupunem că este vorba de o acumulare de gaze. Structura de rezistență este afectată, până la expertizare nu va fi permisă locuirea în clădire. Vor fi evacuați toți locatarii, le vom asigura cazarea. Sunt cinci răniți și două persoane care au murit. La spital sunt cinci victime transportate”, a declarat comandantul.

La rândul său, secretarul de stat din ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că răniții nu se află în stare gravă.

”Intervenția s-a realizat rapid. Răniții, din fericire nu sunt grav. Au fost șase, din care unul nu a vrut sa fie transportat la spital. O parte din cei care locuiesc în acest bloc au fost evacuați de pompieri”, a spus Arafat.

Întrebat dacă la Iași a fost instituit planul roșu de intervenție, secretarul de stat a precizat că sunt îndeplinite toate condițiile pentru acest lucru, dar important este felul în care se acționează, nu activarea planului roșu.

”Planul roșu de intervenție la Iași, foarte probabil că a fost activat, pentru că este accident cu victime multiple. Eu nu am primit informația dacă l-au declanșat sau nu. Acțiunea lor este una care se încadreaza în acțiunea planului roșu. Din punctul meu de vedere, nu contează dacă a fost activat sau nu, important este cum s-a acționat”, a mai spus Raed Arafat.

Explozie puternică la parterul unui bloc din Iași: Două persoane au murit și mai multe au fost rănite

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)