Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti: O fetiță de 7 ani a murit, iar o femeie a suferit arsuri

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti: O fetiță de 7 ani a murit, iar o femeie a suferit arsuri

O explozie s-a produs duminică la etajul al patrulea al unui bloc de locuinţe sociale din municipiul Piteşti, din cauza unei acumulări de gaze.

În urma explozie care a fost urmată de un incendiu, o femeie a fost rănită, ea suferind arsuri de gradele unu şi doi, iar doi copii au fost intoxicați cu fum. După ce au stins focul, pompierii au descoperit în garsoniera incendiată trupul neînsuflețit al unei fetițe de 7 ani.

„O doamnă de 53 de ani care se ocupa cu vânzarea de baloane, încerca să le umple cu heliu folosind o instalaţie de gaze improvizată. A avut loc o acumulare de gaze și o explozie. Femeia are arsuri pe 45% din suprafața corporală. E stabilizată”, a declarat pentru B1 Tv, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Dănuț Dinu.

Totodată, el a precizat că 12 persoane au avut nevoie de ajutor medical și doi copii au fost duși la spitalul de pediatrie, după ce au fost intoxicați cu fum.

Primele date ale pompierilor arată că explozia a avut loc în cartierul piteştan Războieni, la blocul G1, pe scara C, o clădire de locuinţe sociale.