Familia deputatului Anghel Stanciu deține o rețea națională de licee, școli postliceale, grădinițe și centre de calificare profesională: O parte din veniturile FEG provin din contracte cu statul român

Familia deputatului Anghel Stanciu deține o rețea națională de licee, școli postliceale, grădinițe și centre de calificare profesională: O parte din veniturile FEG provin din contracte cu statul român
Foto: ziaruldeiasi.ro

Familia deputatului PSD Anghel Stanciu deține o rețea națională de licee, școli postliceale, grădinițe și centre de calificare profesională, informează pressone.ro.

Acestă rețea funcționează sub egida unui ONG înfiinţat în 1997, care se numeşte Fundația Ecologică Green (FEG). Președintele FEG este chiar soția deputatului, Virginia Stanciu, care a obținut anul trecut venituri totale de 542.856 lei de la această entitate non-profit, potrivit celei mai recente declaraţii de avere a alesului.

De menționat în acest context este că între anii 1996 și 2005, Anghel Stanciu a fost preşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, comisie al cărei membru este și în acest mandat.

Potrivit jurnaliștilor de la pressone.ro, o parte din veniturile FEG provin din contracte cu statul român.

Potrivit declarației de interese a lui Anghel Stanciu, din 2011 până în septembrie 2015, fundația a derulat zece contracte finanţate din bugetul de stat sau din bugetul Uniunii Europene, contracte în valoarea totală de peste opt milioane de lei.

Această rețea de învățământ se întinde în toată țara și cuprinde grădinițe, școli primare, licee în zece municipii și școli postliceale sanitare în aproape 50 de localități.

Potrivit sursei citate, există licee FEG a căror rată de promovare la Bacalaureat este zero. De asemenea, iar condițiile de admitere la cursurile de calificare sunt foarte laxe.

De exemplu, școlile postliceale, care pregătesc, printre altele, asistenți medicali și asistenți farmaciști, acceptă şi absolvenți de liceu care nu au obținut notă de trecere la examenul de Bacalaureat.

Câteva dintre instituţiile şcolare coordonate de FEG funcționează în imobile ale Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). De altfel, școala familiei lui Anghel Stanciu operează într-un imobil în care are sediu și Direcția Națională Anticorupție, mai arată pressone.ro.

În noiembrie 2015, deputatul Anghel Stanciu a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Acesta a fost acuzat că și-a angajat la cabinetul parlamentar unul dintre fii și pe soţia acestuia.

Contactat de jurnaliștii de la pressone.ro, Anghel Stanciu a declarat: "Dacă aveți ceva probleme cu declarațiile mele de interese, vă rog să vă adresați ANI. Vă mulțumesc pentru interesul acordat persoanei mele. La revedere!"

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit