Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă, cu un spectacol multimedia impresionant (VIDEO)

Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă, cu un spectacol multimedia impresionant (VIDEO)
Captură Video - Simfonia apei / Facebook

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale Bucureștiului, a căror reabilitare a fost făcută prin investiții ale Apa Nova, furnizorul de apă și servicii de canalizare al Capitalei, se redeschid cu sprijinul Primăriei Municipiului București sâmbătă, 14 mai 2022, cu un spectacol multimedia impresionant, după mai bine de doi ani de pauză cauzată de criza pandemică extinsă.

Astfel, începând cu data de 14 mai 2022, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie. Acestea au tematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă și lumini. În lunile iunie și iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

„Fântânile din Piața Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureștenilor și turiștilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică și lumini, după doi ani de pauză. Suntem mândri că am implementat și administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelență la care ne raportăm în fiecare zi”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova.

Fântânile bucureștene din Piața Unirii au fost redeschise în anul 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, devenind rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracție a Capitalei.

Sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permițând acum controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafață a apei de 16.200 m² și fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei peste 20 de ani de activitate, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care au la bază investiții de peste 560 de milioane de euro, până în prezent.

Urmăriți B1TV.ro și pe