O fată s-a întâlnit cu un URS la cimitr, în Bistrița-Năsăud: A fost nevoie de intervenția jandarmilor montani

O fată s-a întâlnit cu un URS la cimitr, în Bistrița-Năsăud: A fost nevoie de intervenția jandarmilor montani

O fată de 16 ani a plecat, vineri, să aprindă lumânări la mormintele unor rude, dar în zonă și-a făcut apariția un urs, astfel că jandarmii montani au fost nevoiți să intervină, a informat IIJJ Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

„Astăzi, 1 noiembrie, în jurul orei 15,00, o fată de 16 ani din Colibiţa a ales să urce însoţită doar de câinele său până la casa de vară (o casă nelocuită momentan), pentru a aprinde o lumânare la mormântul unor rude decedate, în zona Poiana Andreichii – Colibiţa. În timp ce aceasta aprindea lumânările şi aşeza florile pe morminte, în zonă şi-a făcut apariţia un urs. Minora a înţeles că se află în pericol şi a sunat imediat la 112, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la Postul Colibiţa”, a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmii i-au recomandat fetei să stea la adăpost şi au pornit imediat spre zona indicată. Deoarece, la întoarcere, adolescenta se putea întâlni din nou cu ursul, jandarmii au însoţit-o până în Colibiţa, pentru a ajunge în siguranţă acasă.