Favipiravir, medicamentul care previne formele grave de Covid, de negăsit în farmacii

Favipiravir, medicamentul care previne formele grave de Covid, de negăsit în farmacii

Un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pentru formele ușoare și medii de COVID-19 nu se găseşte în farmacii.

Favipriavirul este eficient în faza de debut a bolii, conform protocolului de tratament pentru pacienţi cu SARS-CoV- 2 revizuit încă de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an de Ministerul Sănătăţii.

”Medicamenul este important pentru că oferă o șansă importantă pentru cei care au boli asociate. Am vorbit de comorbidități care pun pacienții la risc, pentru toți acești pacient se preferă administrarea precoce a unui antiviral care a dovedit că are efect bun, primul s-a administrat în spital, iar acesta care se dă ca medicamnet, din păcate acest medicament nu există în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie. Nu a fost în farmacii decât pe hârtie, doar în spitale.

Să se găsească de cumpărat, multe persoane ar prefera să îl cumpere, daca s-ar găsi o soluție de compensație, dar cel mai important: ar ține acasă persoanele cu forme ușoare, ar degreva spitalele, ar trebui să internăm doar cazurile complicate.

Din păcate acest medicament nu exista în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie,  ar trebui să inernam doar cazurile complicate” a spus medicul Sandra Alexiu la Antena 3.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe