Femeile, mai predispuse decât bărbații la apariția trombozelor după vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca

Femeile, mai predispuse decât bărbații la apariția trombozelor după vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Sursa Foto: Hepta

Femeile sunt mai predispuse decât bărbațiila apariția trombozelor,provocate în cazuri rare de vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, potrivit autorităţii britanice de reglementare a medicamentelor,transmite Reuters.

Specialiștii credeaucă apariția cheagurilor de sânge era legată de vârstă şi că nu există o legătură cu sexul, menţionând că mai multe femei au fost vaccinate decât bărbaţii.

”Există acum unele dovezi că rata de incidenţă raportată este mai mare la femei în comparaţie cu bărbaţii, deşi acest lucru nu se observă la toate grupele de vârstă şi diferenţa rămâne mică”, a declarat Agenţia de reglementare a medicamentelor şi a produselor medicale.

S-a examinat vaccinul AstraZeneca pe tema apariţiei, foarte rare, a unor cheaguri de sânge, cu o incidenţă mai mare la persoanele mai tinere.

Unele ţări, inclusiv Marea Britanie, au recomandat ca doar persoanele peste o anumită vârstă să fie vaccinate.

”Recomandarea rămâne că beneficiile vaccinului depăşesc riscurile pentru majoritatea oamenilor”, a afirmat MHRA.