Fenomen astronomic de excepție: Planeta Saturn va putea fi observată și în România

Fenomen astronomic de excepție: Planeta Saturn va putea fi observată și în România
foto: Youtube

Planeta Saturn va putea fi observată pe data de 15 iunie datorită faptului că se află în opoziție față de Soare și va fi la cel mai apropiat punct față de Pământ.

Pământenii o vor putea zări cel mai bine în timpul nopții, potrivit descopera.ro.

Planeta va fi vizibilă și în București, între orele 21:57 și 04:32. Aceasta va ajunge la cel mai înalt punct la ora 01:17, adică la 23 de grade deasupra orizontului sudic.

Din cauza distanței uriașe, planeta Saturn nu va putea fi diferențiată de o stea decât dacă este privită cu ajutorul unui telescop.

Planeta Saturn se află la o distanță de 1 426 725 400 de kilometri față de Soare, iar prima dată a fost observată de către Galileo Galilei.

Ultima oră
22:37 - CS U Craiova caută antrenor de calibru: Trei nume „grele” pe lista oltenilor
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta