Clima României se schimbă în rău. Ne așteaptă seceta și fenomene meteo extreme

Clima României se schimbă în rău. Ne așteaptă seceta și fenomene meteo extreme

În țara noastră, verile vor fi din ce în ce mai secetoase, odată cu trecerea timpului, iar iernile, la rândul lor, vor fi tot mai călduroase.

Meteorologii ne anunță că vremea va deveni una capricioasă, cu schimări dramatice. Fenomenele meteo extreme vor fi la ordinea zilei, potrivit predicțiilor făcute de specialiști, care au analizat vremea din țara noastră în ultimii 100 de ani.

„Dacă în 2011 emiteam 1744 de alerte meteorologice de vreme severă imediate, anul acesta în primele zece luni ale anului am emis 4900 de alerte meteorologice, din care numai în vară peste 3 mii”, spune Elena Mateescu, meteorolog ANM.

Ultimii 18 ani au fost cei mai călduroși din istorie, în care au fost bătute numeroase recorduri, relatează Pro TV.

Un alt fenomen extrem de care trebuie să ne ferim sunt viiturile, care vor fi din ce în ce mai dese, și care vor fi, în același timp, și foarte greu de anticipat.

„Din punct de vedere al viiturilor schimbarea majoră o aşteptam la nivelul frecvenţei, viiturilor rapide. Aici va trebui în perioada următoare să găsim soluţii mai bune de anticipare dar şi ne informare a oamenilor aflaţi în astfel de zone”, afirmă directorul centrului național de prognoze hidroloice, Marius Mătreață.

Tags:
Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare