FIFA, sesizată de UDMR Covasna cu privire la ”atitudine antimaghiare” la meciul România – Ungaria

FIFA, sesizată de UDMR Covasna cu privire la ”atitudine antimaghiare” la meciul România - Ungaria

UDMR Covasna a trimis o scrisoare președinției FIFA pentru a atrage atenția asupra unor ”atitudini antimaghiare”  la partida România – Ungaria, precizând că suporterii români au scandat ”ca maghiarii să părăsească țara”.Semnatarii scrisorii, respectiv preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, totodată, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, şi deputatul Marko Attila îşi exprimă regretul că „din nou” trebuie să apeleze la FIFA din cauza unor suporteri români care au dat dovadă de „atitudini antimaghiare”.

„Din păcate nu este vorba de cazuri izolate, ci în ultima perioadă a devenit o obişnuinţă ca la meciurile de fotbal să se scandeze ca maghiarii să părăsească ţara. Este inacceptabil pentru noi ca în timp ce urmărim la televizor meciul, să vedem că unii vor să ne alunge din ţară. Dacă se întâmplă astfel de lucruri, de fiecare dată trebuie să avem o reacţie fermă. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv să fie spaţiul învrăjbirii, intoleranţei şi al urii”, se subliniază în scrisoarea citată de Mediafax.

Semnatarii scrisorii susţin, de asemenea, că astfel de evenimente lasă urme „adânci” în comunitatea maghiară din Transilvania, slăbesc sentimentul de siguranţă ale maghiarilor, stârnesc frică şi neîncredere.

Tags: