Finlanda, cea mai fericită țară din lume / Ce nu fac finlandezii niciodată

Finlanda, cea mai fericită țară din lume / Ce nu fac finlandezii niciodată
Sursa foto: Pixabay

Finlanda este pentru a cincea oară pe locul 1 în topul celor mai fericite țări din lume, potrivit World Happiness Report.

În cadrul raportului, specialiștii au urmărit sprijinul social, speranța de viață, generiozitatea  și absența corupției.

Finlanda este considerată cea mai fericită țară din lume

Anul trecut, oameni din 156 de țări și-au evaluat viața de pe o scară de la 0 la 10, cel mai rău fiind 0.

Finlandezii au câteva lucruri pe care nu le fac niciodată, motiv pentru care sunt cei mai fericiți din lume.

Iată trei lucruri pe care cetățenii din Finlanda nu le fac:

  • Nu se compară cu alții: Finlandezii respectă cu strictețe o replică a unui poet finlandez „Kell’ onni on, se onnen katkekoon”, în traducere: „Nu te compara sau nu te lăuda cu fericirea ta”.
  • Nu ignoră beneficiile naturii: Natura este importantă pentru 87% dintre finlandezi, potrivit unui sondaj din 2021. Aceasta le oferă liniște sufletească, energie și relaxare. Pentru a promova natura și pentru a-i îndruma pe cetățeni să o ocrotească, multe dintre orașele din Finlanda sunt construite pentru a avea acces la natură.
  • Nu înșală încredere celor din jur: Finlandezii consideră că dacă nivelul de încredere dintr-o țară este mai ridicat, cetățenii acesteia sunt mai fericiți. Ei au încredere unii în alții, iar onestitatea este prețuită de aceștia, potrivit aktual24.ro.
Urmăriți B1TV.ro și pe